Structuur en Hiërarchie Aanbrengen in Apps

Informatie architectuur is het herkennen, structureren en vindbaar maken van informatie en functies. Een goede informatie architectuur is cruciaal bij het maken van een overzichtelijke app. Met behulp van zogenoemde design patterns en organisatiestructuren maak ik het de eindgebruiker gemakkelijker én aantrekkelijker om door mijn app te navigeren. In de eindopdracht voor het vak Informatie architectuur ontwerp ik de structuur van een applicatie van Radio 538.

De opdracht

Radio 538 heeft grootse plannen tijdens Halloween 2018. De bekende radiozender wil dit jaar een Halloween-agenda samenstellen met grote feesten en concerten. Deze agenda gaat bestaan uit twee soorten events: events die 538 zelf organiseert én events die mensen zelf kunnen voorstellen. De voorstellen met de meeste publieke stemmen belanden op de agenda en worden gesponsord door Radio 538. Voor deze agenda moet een applicatie worden ontwikkeld. Naast de agenda zal deze app ook het gehele traject ondersteunen: van de kaartverkoop tot de nieuwtjes over de events en van het stemmen op voorstellen tot de coverage na afloop van de events.

Ik denk dat het van groot belang is dat de app, ondanks de enorme hoeveelheid content, overzichtelijk is voor de gebruiker. Ook vind ik het belangrijk dat de gebruiker altijd relevante informatie te zien krijgt. De gebruiker zou niet eindeloos door menu’s moeten navigeren om zijn of haar doel te bereiken. Om dit te realiseren, zijn alle schermen in mijn app dynamisch. De informatie en content op de schermen wordt continu geüpdatet en aangepast aan de wensen die de gebruiker op een bepaald moment heeft. Die wensen kunnen natuurlijk verschillen, afhankelijk van bijvoorbeeld het tijdstip en de locatie van de gebruiker. De app zal hier te allen tijde rekening mee houden.

Het overzichtsdiagram

Bij zo’n grote app komen uiteraard een hoop schermen kijken. Om precies te weten hoeveel schermen ik nodig heb voor mijn app, heb ik een overzichtsdiagram opgesteld die de structuur van de app laat zien. Alle benodigde schermen zijn in dit overzichtsdiagram verwerkt en gelaagd.

Het overzichtsdiagram

De schermen

In het onderstaande PDF-bestand schets ik enkele schermen en onderbouw ik de structuur van die schermen. Bij deze opdracht was de vormgeving niet van belang: het ging puur om de navigatie en structuur van de app.

Reacties zijn gesloten.

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑